uitvaart

Afscheidsfotografie… waarom zou iemand dat willen?

Bijna iedereen heeft wel de persoonlijke ervaring dat een “tastbare” herinnering hebben bij het afscheid van een dierbare belangrijk kan zijn. Ik was 13 jaar toen mijn opa overleed, afscheidsfotografie bestond toen nog niet. Ik vind het jammer dat ik niet terug kan kijken hoe de uitvaart van opa is geweest. Vragen blijven… hoe zag de kist eruit, wat voor bloemen lagen erop, wie hebben er gesproken, maar ook wie waren er allemaal. Die dag is als in een roes voorbij gegaan.

 

 

Waarom voor u?

Als een dierbare overlijdt kunnen foto’s helpen bij het rouwproces, zeker als dit onverwacht gebeurt…

 

Voor kinderen kan het heel belangrijk zijn om af en toe in het fotoboek te kunnen bladeren als ze hun overleden ouder missen.
Bij het verlies van een kind kan het voor (kleine) broertjes en of zusjes een mooie en tastbare herinnering zijn. Het kan een makkelijke opening zijn om met dierbaren over het verlies te praten door samen de foto’s van het afscheid te bekijken. Op het moment dat u eraan toe bent kunt u alle mooie bijzondere momenten terugkijken…

 

Tijdens de plechtigheid zal ik zeer discreet de belangrijke momenten vastleggen, u zult amper merken dat ik aanwezig ben (mijn camera heeft een “stille modus” waardoor het klik-geluid beperkt wordt. Ook kunt u er tevens op rekenen dat mijn kleding en schoeisel niet opvallend zijn of geluid maken).

 

De prijs voor een reportage begint bij €250,- voor 1 uur fotografie, elk volgend uur kost €95,-. De prijs is inclusief BTW, reiskosten tot een straal van 30km vanaf mijn postcode en de foto’s op USB.

Wilt u graag dat ik er een album van maak? Dat doe ik met alle liefde. Prijs album is €199,- (30 pagina’s), neutrale linnen cover.

 

Het kan zijn dat de optie voor een uitvaartfotograaf wordt besproken door de uitvaartverzekering. Ook hebben een aantal uitvaartverzekeringen ruimte voor een vrij te besteden budget dat gebruikt kan worden voor een fotoreportage. Mocht dit echter niet zo zijn en wilt u graag gebruik maken van Sylka Fotografie, neem dan rechtstreeks contact op met mij of vraag uw uitvaartverzorger dit voor u te doen.

 

Ik ben dagelijks, ook in het weekend, tot 20.30 uur bereikbaar.