cursussen

cursus fotografie, basis fotografie, workshop fotografie, cursus hulst, fotografie Hulst, leren fotograferen Hulst, cursus fotografie Hulst, gevorderden fotografie, les in fotografie, fotocamera, spiegelreflexcamera leren, cursussen Hulst, cursus Hulst

 

Dol op fotograferen? Ik ook! Met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht leer ik je graag meer over je camera & compositie. Tijdens de gezellige en leerzame lessen wisselen theorie en praktijk elkaar af. Je leert van mij, maar zeker ook van elkaar. Meerdere startdata per jaar. Schrijf je nu in!

Cursussen: Basis (in groep of privéles), Gevorderden, Lightroom en Photoshop voor beginners. 
Voor iedereen en alle camera’s
Prijzen zijn inclusief naslagwerk, koffie/thee & lekkers

 

1) Basiscursus fotografie

In 5 lessen van 2 uur leer je de betekenis van alle knopjes op je camera’s en instellingen in het menu. We gaan in op technieken als diafragma, sluitertijd en iso en er is veel ruimte voor praktijk! Met opdrachten als o.a. portretfotografie en nachtfotografie leer je naast techniek ook ‘kijken’ en mooie composities maken.

Wanneer: iedere 2 weken van 19.30 tot 21.30 uur

Komende data: De volgende cursus start na de zomer op maandag 11 september 2017. Les 2 t/m 5 zijn op de volgende data: 25-9, 9-10, 23-10 en6-11.

Kosten: €90,- (ook privé mogelijk, tijdens schooluren: €150,- voor 4 lessen van 1 intensief uur, 1 op 1. Wil je met een vriend/vriendin de “privé”les volgen? Dan is de prijs €200,- voor 2 personen.)

Inclusief: koffie/thee, map met achtergrondinformatie, naslagwerk en sheets

 

2) Cursus gevorderden

Heb je de basis te pakken en/of wil je blijven fotograferen? Dan is dit iets voor jou! In 5 lessen van 2 uur en 1 praktijkdag op een zaterdag, gaan we dieper in op technieken: fotograferen in de M-stand, wat is een grijskaart, hoe lees je je histogram, etc.. Met opdrachten als low-key, reclame-/productfotografie en een ochtend op pad met straatfotografie breng je het geleerde in praktijk.

Benodigdheden: digitale spiegelreflexcamera of camera waarbij je handmatig je instellingen kunt aanpassen

Wanneer: iedere 2 weken van 19.30 tot 21.30 uur. Data: vanaf 18 september 2017, inclusief een excursie op een zaterdagochtend  met als thema straatfotografie.

Kosten: €95,-  (ook privé mogelijk: €150,- voor 5 lessen van 1 intensief uur, 1 op 1. Wil je met een vriend/vriendin de “privé”les volgen? Dan is de prijs €200,- voor 2 personen.)

Inclusief: koffie/thee, map met informatie/sheets, praktijkochtend/-middag (straatfotografie)

 

3) Lightroom en/of photoshop voor beginners

Zo, en wat kun je nu doen met die mooie foto’s? Juist, nog beter maken! Privé leer je de basisprincipes van Lightroom. De basis zoals bijsnijden, omzetten naar zwart/wit, contrast, watermerk maken. Maar ook vlekken verwijderen, plaatselijke correcties (aanpassingspenseel) maken, etc.

Benodigdheden: Lightroom en/of photoshop

Wanneer: in overleg

Kosten: €40,- voor 1 les van 1 uur. Minimaal 2 lessen af te nemen. Pakket van 4 lessen van 1 uur = €150,-

 

4) Fotografie “You Decide”

Ken je dat? Je vindt het erg leuk om te fotograferen maar je weet niet altijd wat precies te fotograferen. Met als resultaat dat je eigenlijk veel te weinig naar je zin fotografeert. Sylka Fotografie biedt de oplossing. Kom samen bij en met mij fotograferen. Tijdens prive-sessies of met je vriend of vriendin. Wat wil je fotograferen? Jij mag het zeggen of we kijken samen naar de mogelijkheden en opties. Wat wil je leren? Jij mag het zeggen.

Voor alle niveau’s, leeftijden en interesses. Geen ervaring vereist. Dus heb jij zin om lekker met fotografie bezig te zijn en te blijven en wil je je eigen “personal trainer” op fotografie gebied? Dan is dit je kans! Leuk, leerzaam en helemaal op jouw wensen en ideeën afgestemd.

Iedere week of 2-wekelijks of zelfs maandelijks; wat jij wilt

Prijs per minuut:

45 min. € 30,-                                    of € 27,50 (pakket van 10 sessies)

60 min. € 40,-                                   of € 35,- (pakket van 10 sessies)

We starten in september 2017. De sessies zijn in te plannen op dinsdag-, woensdag- en donderdag middagen.

Kun je niet wachten tot het najaar? Contacteer me dan even om te kijken naar mogelijkheden.

 

 

Workshop Macro Fotografie, donderdag 14 september 2017 van 19.00 tot 22.00, €55,-

Na mijn aanschaf van een canon EF 100mm f/2.8 L IS Macro lens was ik helemaal om. Al lang twijfelde ik over de toegevoegde waarde omtrent een macro lens, met name omdat mijn core business bruidsfotografie is. Na enig wikken en wegen besloot ik hem aan te schaffen, want eigenlijk is hij volledig onmisbaar, ook bij bruidsfotografie. Hoe mooi kun je ringen fotograferen met zo’n heerlijke lens! Maar ook de natuur, het hele jaar door, biedt prachtige plaatjes. Kortom, mijn kennis en enthousiasme draag ik graag over aan jullie. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

Introductie – apparatuur – techniek – creativiteit – kalender

Degenen die al eerder les hebben gehad van mij weten dat ik het de stof lekker duidelijk, helder en opbouwend aan jullie overbreng. Dus geen moeilijke technieken; gewone Jip en Janneke taal 😉

Wat neem je mee? Je camera, je macro-lens of je lens met macro-stand, een statief (als je die hebt), lege SD kaartjes, opgeladen batterijen

(minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers).

 

Workshop Flitsen, 5 oktober 2017 van 19.00 tot 22.00, €55,-

Van toevalstreffer naar voltreffer. Heb jij een externe flitser/reportageflitser en staat deze eigenlijk altijd op E-TTL? Oftewel; gebruik je je flitser enkel om een bak licht te werpen naar je onderwerp? Volg dan de Workshop Flitsen. Ik leg je alles uit over: Flitsen in de TTL-modus – indirect flitsen – de manuele flitsmodus – flitslicht en omgevingslicht combineren – witbalans en kleurtemperatuur – off camera flitsen

Wat neem je mee? Je camera, je externe flitser, lege SD kaartje(s), opgeladen batterijen (van zowel je camera als je flitser)

(minimaal 6 deelnemers, maximaal 8 deelnemers).

 

Wil je aanvullende informatie over 1 van de cursussen of heb je nog vragen neem dan contact met mij op.